maandag 15 november 2021

‘Sint-Maarten & zijn Pieten brengen een bezoek aan Basisschool De Bron’



‘Sint-Maarten & zijn Pieten brengen een bezoek aan Basisschool De Bron’

 

Op woensdag 10 november mochten we hoog bezoek verwachten! We keken enorm uit naar de komst van de lieve Sint en zijn pieten.

’s Morgens zagen we dat de Pieten reeds langs waren geweest in alle klassen, want er lagen overal koekjes in het rond. Voor elk vriendje brachten ze ook een heerlijke speculaas mee.

Omstreeks 9u maakten alle kleuters zich klaar om samen naar de gymzaal te gaan. Daar mochten we de Sint vol spanning opwachten. Ondertussen weerklonken de klassieke Sintliederen in de zaal. Wat een fijne sfeer.

Daar kwamen ze aan! Sint-Maarten had wel 3 Pieten meegenomen. Die hadden elk een instrument bij zich. Ze konden mooie wijsjes spelen. Sommige vriendjes waren een beetje zenuwachtig en wiebelden stilletjes op de banken. Andere kindjes zaten te glimlachen en konden bijna niet meer wachten om hem te ontvangen.

Onze directeur Erwin verwelkomde iedereen en zei aan de Sint dat hij blij was dat hij er dit jaar terug bij kon zijn. Ook Sint was blij, maar hij geeft toe dat hij toch wel wat vermoeid was. Het is best veel werk om bij alle kindjes langs te gaan. Het waren al drukke dagen en nachten.

Meester Erwin stelde voor dat Sint na al zijn werk eens op vakantie gaat om te rusten en te genieten.

Sint vond het een goed idee!! Alleen wist hij niet goed waarheen hij op reis zou gaan.

Meester Erwin stelde voor dat alle kinderen hierbij mochten helpen. Zo begon onze show ‘een reis doorheen de wereld’. Samen deden we verschillende voorstellen, maar kiezen is zooooo moeilijk!!

 

Het eerste nummertje was voor de muisjesklas - peuterklas (juf Veronique) en de konijntjesklas – 1ste kleuterklas (juf Mieke).

De peuters en kleuters namen de Sint mee naar Nederland. Het is niet zo ver en je hebt daar zee en zand. De Sint vond het inderdaad dicht bij de deur, maar misschien zou hij er in de zomer naartoe gaan als het wat warmer is. Nu zou hij misschien kou kunnen vatten. Ze dansten op het nummer; ‘Hé, ga je mee naar de zee?’.

 

Het tweede nummer was voor de egelklas – 2de kleuterklas (juf Lien).

Zij brachten het nummer van K3 ‘Airlines’. Ze zouden Sint-Maarten kunnen meenemen naar een verre bestemming. Dat zag de Sint wel zitten, maar eigenlijk is hij een beetje bang in het vliegtuig! De kleuters vlogen in het rond en de Pieten dansten mee. Hihi, wat grappig.

 

Het derde nummer werd gebracht door de vlinderklas – 3de kleuterklas (juf Sylvie).

Zij wouden de Sint graag meenemen naar het verre Afrika. Daar is de Sint nog nooit geweest. 
De kleuters lieten de Sint alvast proeven. Ze deden een Afrikaanse dans met schudbussen. Wat klonk dat mooi! Zo dansen op muziek leek de Sint wel leuk, maar hij is toch al wat ouder en zo dansen op muziek is best wel vermoeiend. Hij zocht toch meer naar een rustgevende bestemming…

 

Het vierde optreden was door de beertjesklas – 1ste kleuterklas (juf Veerle).

De Sint dacht even na en wou misschien wel naar een ander land dat ook begon met de letter A.

De kleuters stelden voor om van Afrika tot Amerika te gaan. Dat zou een spannende reis worden.

Iedereen danste mooi op het nummer ‘Alle kleuren van de regenboog’ van K3.

De Sint vond dat de vriendjes zo mooi gedanst hadden, maar hij is beetje bang om naar Amerika te gaan. Altijd maar die ruzies tussen die presidenten.

 

Het 5de nummer was voor de dolfijnenklas – derde kleuterklas (juf Ruth).

Wat denken jullie van Brazilië. Daar is het toch lekker warm zeiden de kindjes. Daar moest de Sint wel langer over nadenken. Hij was alvast gek op de kleuren van Brazilië. Geel en groen zijn namelijk zijn lievelingskleuren. Het nummer dat de derde kleuterklas bracht was een lied over een vlinder met heksenstreken. Wauw wat was dat mooi zeg. Maar … dat land ligt iets te dicht bij Spanje dacht de Sint. Zouden er nog voorstellen zijn?

 

Toen kwam het laatste dansje van de vogelklas – tweede kleuterklas (juf Felina).

De vogeltjes wouden de Sint meenemen naar een DROOMLAND! Het was een prachtige dans met gekleurde linten. De Sint geloofde zijn ogen niet. Dat droomland… Daar wou hij heen!

Zouden zijn Pieten de Sint naar dat droomland willen brengen? Dat was een geweldig idee! Maar van het onbekende is de Sint toch wel wat bang… Ze beslissen om toch nog wat bij ons in België te blijven om bij iedereen speelgoed te brengen 😊.

 

Na elk dansje kregen alle klassen een mooi klascadeau. Alle vriendjes waren dus heeeeeel flink geweest. Er werd ook tijd gemaakt om tuutjes en tekeningen te overhandigen.

 

 

Na de show van de kleuterschool, was het de beurt aan de lagere school. Nadat iedereen in stilte klaar zat, kwam de Sint terug aan met zijn Pieten. Na enkele nummers op hun instrumenten, was het tijd geworden om te beginnen met de grote voorstelling. Alle kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar probeerden de Sint te overtuigen om naar hun favoriete bestemming te gaan.

 

Het eerste nummer was voor het 1ste leerjaar (juf Katja & juf Lieve).

Misschien kon de Sint wel mee gaan naar Puerto Rico. Het eiland kent een aantal mooie zandstranden. Het helderblauwe water is ideaal geschikt voor vele watersporten en duiken. Dat klonk als muziek in de oren, maar was dat eigenlijk wel iets voor zijn Pieten? De kinderen van het 1ste leerjaar deden een moeilijk dans met hoepels. Maar met hoepels kan de Sint echt niet overweg, dus zocht hij verder.

 

Het 2de leerjaar A (juf Sarah en juf Catherine) dachten aan een vakantie in eigen land.

Samen brachten ze het nummer ‘Besame’. Maar van al dat gezoen… De Sint wist het zo niet. Ze zouden daar niet tot rust komen. Alle kinderen kennen de Sint en zijn Pieten en zouden hen voortdurend om speelgoed en zoveel lekkers komen vragen. Dat is waar!

 

Het tweede leerjaar B (juf Eveline) dansten op ‘Zweden Euphoria’.

De linten vlogen in het rond. Daar werd de Sint zo rustig van. Toch twijfelde hij, want als hij daar zou willen kamperen, moeten ze er wel met een mobilhome naartoe. Dat is wel heel lang en ver rijden. De reis zou te lang duren en zijn rug wil niet altijd meer mee.

 

Het 3de leerjaar (juf Katrien & juf Karen) namen de Sint mee naar Mexico ‘Drums Alive’.

Wauw, wat een ritme hadden de kinderen. De Sint en zijn Pieten waren er helemaal wakker van geworden. Na hun prachtige voorstelling vroeg Meester Erwin of de Sint nu eindelijk al gekozen had. De Sint moest lang nadenken en vroeg hulp aan zijn trouwe Pieten. De Sint vertelde dat hij graag frietjes en chocolade lust en dat hij zoveel van de zee houdt. Weet je wat de Sint toen zei? Dat hij een tijdje hier in België blijft! Hier heeft hij het enorm naar zijn zin. Meester Erwin zei dat ze allemaal harte welkom waren en dat het zéker de beste keuze is.

 

Voor elke klas uit de lagere school was er opnieuw een super leuk klascadeau voorzien. Wat een verrassing 😊. Het was heel fijn om te dansen voor de Sint en zijn Pieten. Gelukkig waren er dit jaar geen stoute kinderen bij!

 

Na de show in de Molendreef, wat het tijd om de Sint en zijn Pieten te laten vertrekken naar de Kasteeldreef. Daar zaten het 4de, 5de en 6de leerjaar hen op te wachten. Ook deze lagere schoolkinderen was Sint-Maarten dit jaar niet vergeten. Samen zongen ze van de typische Sintliederen. De Pieten speelden de melodie op hun instrumenten en de kinderen zongen uit volle borst mee. Op de speelplaats werden de geschenken uitgedeeld. Samen met hun klasjuf bekeken ze wat ze dit jaar gekregen hadden.

Daaaaaaaaag Sint-Maarten!! Daaaaaaag lieve Pieten!! Tot volgend jaar of… wie weet komen we elkaar nog eens in België tegen, want de Sint had besloten om samen met zijn Pieten gewoon in België te blijven 😊. Kiezen voor de frietjes, de chocolade en het Belgisch weer, dat is de beste keuze niet?!

 

Willen jullie even mee genieten van de foto’s?

Klik dan hier

 

Groetjes van het directieteam, alle vriendjes en hun juffen van Basisschool De Bron.

Tot ziens

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten